ייעוץ לעסקים קטנים

אם להסתכל על הסטטיסטיקה של סגירת העסקים בארץ, ישנם כארבעים אלף עסקים שנסגרים מדי שנה. למרבה הצער, מדובר על נתונים לא משמחים במיוחד, אך היה ניתן למנוע סגירה של חלק גדול מעסקים אלו על ידי ייעוץ לעסקים קטנים ובניית תוכנית מסודרת.

מדוע צריך ייעוץ לעסקים קטנים?

כמו שציינו מקודם, הסטטיסטיקה של סגירת העסקים בארץ אינה משמחת וחלק גדול מנתונים אלו, נובעים מהעובדה כי עסקים רבים אינם מבינים את החשיבות של ייעוץ עסקי ופשוט מוותרים עליו. חשוב להבין כי ללא בניית תוכנית עסקית מפורטת לעסק, בניית אסטרטגיה שיווקית יחד עם איש מקצוע בעל ניסיון, ניהול לקוחות תקין וניהול זמן נכון – ללא כל אלו, העסק עלול לקרוס כבר בשנתיים הראשונות שלו.

המרכיבים של תהליך ייעוץ עסקי לעסקים קטנים

בחלק גדול מהמקרים, אנשים שפותחים עסק לראשונה, אינם בעלי ניסיון דרוש בחלק גדול מהתחומים שציינו מעלה. לכן, נוצרים מצבים של קבלת החלטות שגויות.

  • ייעוץ כלכלי לעסק – עסק שמתגלגל בתור ה"מיץ" של עצמו, הוא מצב שמוכר להרבה בעלי עסקים. זה הוא מצב, כאשר העסק אינו מצליח להעלות שלב, להרוויח יותר ונמצא במעגל סגור. הסבר על התנהלות פיננסית נבונה וחשיבה על חלוקת כספים נכונה, יכולים להציל את המצב ולהוביל את העסק לצמיחה.
  • ייעוץ שיווקי – אין ספק כי זהו אחד התחומים החשובים שהרבה עסקים חדשים נופלים בו. חשוב מאוד להגדיר את קהל היעד של העסק ולמצוא את השיטות הטובות ביותר להגיע ללקוח הפוטנציאלי.
  • ייעוץ ניהולי – אין זה סוד, כי הרבה בעלי עסקים מרגישים "כלבויניקים", מתעסקים קצת בשיווק, קצת בניהול, קצת במכירות ולא נשאר להם זמן לכלום. הדבר גורם לכך שהרבה משימות לא בוצעו והעסק מתחיל לדעוך. התנהלות ניהולית נכונה יכולה לפתור בעיה זו וללמד אתכם לחלק זמן ומשימות בצורה נכונה, כך שיישאר זמן להכל וכל המשימות יבוצעו בזמן.
  • ליווי עסקי – במהלך הצעדים הראשונים של העסק, ליווי של אדם בעל ניסיון הינו חשוב מאוד. זאת על מנת להימנע מקבלת החלטות שגויות שישפיעו לרעה על העסק בעתיד.