ניהול פיננסי

צריכים עזרה בניהול פיננסי של העסק? ככה תעשו את זה בקלות

ניהול פיננסי הוא אחד המוקשים בדרך להצלחה עסקית. לבעלי עסקים רבים יש חזון, קונספט מנצח, צוות תומך, הבנה שיווקית, אבל כשזה נוגע לניהול הצד הכספי – הם נקלעים למצוקה. לא מצליחים להשתלט על דו"חות, להפיק תובנות מנתונים, הכסף הנזיל גולש לכל הכיוונים וההוצאות עולות על ההכנסות.

מה עושים? כל שצריך זה לשכלל את מיומנויות הניהול הפיננסי ולאמץ כלים פרקטיים שיעבדו לטובתכם. יש מספר דגשים שחייבים לפעול על פיהם על מנת ליצור שקט פיננסי כלכלי בעסק שלכם. לפניכם כמה טיפים חשובים בנושא ניהול פיננסי לעסקים:

גיבוש תקציב ריאלי

חשוב מאוד לעבוד בתוך מסגרת תקציבית שתאפשר לכם להתנהל בחוכמה. קבעו תקציב ידוע מראש לכל חודש, רבעון או שנה או בהתאם לפעילות עסקית ספציפית ובדקו היכן אתם עומדים ביחס לתקציב, כדי שלא תחרגו. בססו את ההחלטות העסקיות על סמך תקציב נתון וריאלי התואם ליכולות הפיננסיות.

הפרידו בין חשבון אישי לחשבון עסקי

אחת הטעויות הנפוצות היא לערבב בין החשבונות האישיים לעסקיים, חיבור שעשוי לטשטש את המצב הפיננסי האמתי. יש להפריד את החשבונות כדי לייצר תקציב ומעקב נפרד לעסק.

צמצום הוצאות

יש לבחון איזה הוצאות ישירות יש לעסק ואיזה הוצאות עקיפות. הוצאות ישירות מתייחסות לעלות שיש לשלם לעובדים או עלות רכישת ציוד, קל יותר לעקוב אחריהן מאשר אחר הוצאות עקיפות שקשורות לתחזוקת העסק כולו כמו ביטוח, מיסים, ניהול הנכס. התייחסו הן להוצאות ישירות והן לעקיפות כדי להעריך את ההוצאות ולצמצם מה שניתן בצורה מידית או הדרגתית. בכל מקרה, תמיד לנהל מו"מ מחודש עם ספקים על מנת להוזיל עלויות ולקזז בעלויות שאינן חיוניות לתפקוד העסק

קבלת החלטות מבוססות מספרית

כדי להחליט האם לשנות את תמחור המוצרים או השירותים או במה לצמצם או להפך, להשקיע יותר כסף, יש לעבד את הביצועים והנתונים הפיננסיים המצטברים באמצעות תוכנת תזרים מזומנים לניהול העסק ועל פיהם, להחליט כיצד להתנהל נכון מבחינה פיננסית.

ניהול יעיל של חובות

מעת לעת, כדאי לבדוק כיצד ניתן להפחית את החובות הן מבחינת פירעון חוב והן מבחינת צמצום גובה הריבית. מומלץ לבחון אפשרויות שונות למקורות מימון אלטרנטיביים לקיימים כמו הלוואות בערבות המדינה, פקטורינג, הלוואות חוץ בנקאיות שיעזרו לכם לשפר תנאים ולהגדיל במידת הצורך את תזרים המזומנים.

מעקב אחר תזרים מזומנים

התזרים הוא החמצן של העסק וחשוב מאוד לנטר שינויים בתזרים, כלומר, הכסף שיוצא ונכנס לעסק. כך תדעו כמה עתודות מזומנים נשארו לכם ואיזה הוצאות עתידיות עשויות לשנות את מצב התזרים לחיוב או לשלילה ולהיערך בהתאם.

הצטיידו במערכת חשבונאית מאורגנת, פשוטה לשימוש, שתשקף את ההוצאות, ההכנסות, תזרים המזומנים, כולל תחזיות ודו"חות שיסייעו לכם להימנע מבעיות פיננסיות ולתכנן צעד אחד קדימה.