שותפות עיסקית

ההחלטה לפתוח עסק עם חבר קרוב או מכר שרואה אתכם ב"אותה העין", זה רעיון מעולה ויכול להקל המון על כל אחד מהשותפים במהלך העבודה, משום שניתן לחלק את העבודה באופן שווה. עם זאת, למרות שמדובר על רעיון מעולה וקל לביצוע, חשוב לזכור גם לגבי החלק הביורוקרטי – רישום שותפות, חלוקת התפקידים בעסק, ניהול העסק ועוד. לדוגמה, על מנת ליצור שותפות עיסקית ולא רק להסתמך על המילים אחד של השני, עליכם לעשות רישום שותפות אצל רשם השותפויות. בנוסף לזה, מומלץ גם לבנות הסכם שותפות בעסק שיגן על הזכויות של כל האחד מהצדדים וימנע ריבים בעתיד.

שותפות עיסקית – שותף מוגבל VS שותף עסקי

לעתים קרובות, יש לנו רעיון לעסק שאנו מקדמים לאט לאט באמצעות שיווק ברשתות החברתיות, שיווק ממומן והרבה עבודה קשה. בשלב מסוים, אחרי שכבר בנינו את הבסיס לעסק, כל מה שאנחנו צריכים, זה מימון. עם זאת, איננו רוצים להכניס שותף חדש לעסק הקיים שלנו, כוון שמדובר על פעילות קיימת וקבועה בעסק ששותף אחד יכול פשוט להרוס אותה עם ההתערבות שלו.

פתרון לבעיה זו, היא שותפות מוגבלת, כאשר השותף המוגבל אחראי רק על הכסף שהשקיע ואינו יכול להתערב בהחלטות החברה או להשפיע בצורה כזו או אחרת על ההתנהלות.

שותפות כללית VS שותפות מוגבלת

על מנת לקבוע רשמית שותפות מסוג זה מבחינה ביורוקרטית, על השותפים להגיע לרשם השותפויות ולהגיש את כל המסמכים הרלוונטיים. במקרה זה, בעסק יהיה שותף כללי שאחראי על כל ההחלטות של החברה ושותף מוגבל שכמו שציינו מעלה, מסכן רק את הכסף שלו וגם במקרה שההחלטות של החברה נראות לו שגויות, אינו יכול להתערב ולהשפיע.

סגנון שותפות זה מאוד נפוץ בארץ בעיקר בסטארט-אפים של הייטק, כאשר נדרש מימון לייצור המוצר. חשוב לזכור כי מספר השותפים בעסק לא יכול להיות מעל 20.

לסיכום, שותפות בעסק היא דבר נפלא, אך לפני שהינכם מתחילים בהקמת העסק יחד עם השותף החדש, דאגו להקדיש את הזמן הדרוש לצורך רישום השותפות.