הקמת עסק חדש – רשויות

הקמת עסק חדש – מה צריך לעשות?

הקמת עסק חדש זה צעד משמעותי בחיינו, כאשר אנו יוצאים מהעבדות לחירות ויכולים להגיד שלום לבוס ולהתרכז בגיוס של לקוחות חדשים עבור העסק שלנו. עם זאת לפני שאנו מתרכזים בלקוחות, שיווק וניהול, צריך קודם כל, לדאוג לפתיחת העסק מבחינה ביורוקרטית.

נצטרך לפנות לכמה גורמים על מנת לפתוח עסק חדש

  • פתיחת תיק במע"מ – המקום הראשון שעליכם לגשת אליו, זה מע"מ. אם המטרה שלכם לפתוח עוסק פטור, כל שעליכם להביא, זה את תעודת הזהות שלכם ולהודיע לפקיד על סוג העיסוק. במקרה של עוסק מורשה או חברה בע"מ, התהליך טיפה יותר מורכב ודורש יותר מסמכים.
  • פתיחת תיק במס הכנסה – לאחר ההודעה למע"מ על הפיכתכם לעצמאים, השלב הבא הוא לגשת למס הכנסה ולמלא טופס שאותו ניתן לקבל אצל הפקידה. בטופס תצטרכו למלא מידע לגבי כל ההכנסות שלכם כשכירים וההכנסות הצפויות מהעסק. כמו שציינו מקודם, בין אם מדובר בעוסק פטור, מורשה או חברה בע"מ, אם אין ברצונכם להתעסק עם ניירת והינכם מעדיפים לקבל את האישורים מוכנים, ניתן להיעזר ברואה חשבון שידאג לבצע את כל העבודה על הצד הטוב ביותר וימלא את כל הניירת במקומכם.
  • פתיחת תיק בביטוח לאומי – בזמן שהייתם שכירים, שילמת דמי ביטוח לאומי דרך מקום העבודה שלכם ויכולתם לראות את הסכום בתלוש המשכורת. כעת, עליכם לגשת לביטוח הלאומי על מנת להודיע להם על שינוי הסטטוס שלכם משכיר לעצמאי (במידה והינכם ממשיכים לעבוד כשכירים בנוסף לעסק, הודיעו על כך לפקיד).
  • פתיחת חשבון בבנק עסקי – מזל טוב! פתחתם עסק חדש! כעת עליכם לפתוח חשבון עסקי בבנק ומעתה, בכל פעם שתגיעו לבנק, תצטרכו לגשת למחלקה העסקית. היתרון העיקרי הוא כמובן, השירות ותור הרבה יותר קטן מאשר במחלקה הפרטית. כמו כן, כלקוח עסקי, יהיו לכם תנאים מיוחדים שאין לכולם, הן מבחינת ההלוואות והן מבחינת ניהול החשבון בבנק.

לסיכום,

למרות החשש בהתחלה, פתיחת עסק אינה דבר מורכב במידה ועושים את הכל באופן מסודר, צעד אחר צעד, בהצלחה!